Round-up: Martina start goed met Southampton, Open Dag FC Twente


In de round-up vatten we de wedstrijden, trainingen en of andere belangrijke evenementen samen van de P4P-spelers. Met nog één week te gaan voor de competitiestart in Nederland zijn er vooralsnog vooral diverse oefenduels en andere evenementen.

Voor Cuco Martina stond het trainingskamp in Nederland en met name in De Lutte op het programma. De verdediger kende een goede reeks wedstrijden met zijn nieuwe club Southampton FC. Tegen FC Groningen en Feyenoord werd beide keren met 0-3 gewonnen, terwijl van amateurclub KVV Quick Boys met maar liefst 10-0 werd gewonnen. Tegen FC Groningen speelde Cuco Martina de volle negentig minuten mee. 

Southampton speelt op 2 augustus het laatste oefenduel tegen RCD Mallorca, alvorens het afreist naar Newcastle om daar op 9 augustus de eerste competitiewedstrijd te spelen.



Kyle Ebecilio
Voor Ebecilio stond er een week van uitersten op het programma, zo bleek achteraf. Met FC Twente won het knap met 2-0 van Sivasspor, maar het afgelopen weekend verloor de ploeg met 5-0 van Gençlerbirliği. "Zij speelden heel compact en verdedigend. Zij zijn fysiek een stuk sterker dan wij, dat zie je gewoon. Je ziet dat voorin de kwaliteit ontbreekt om mensen uit te spelen. Dat is wel zorgelijk", zo reageerde Schreuder na afloop van het duel. 

De 5-0 wordt ongetwijfeld nog nabesproken, maar in het weekend stond er een belangrijk evenement op het programma voor Twente, namelijk de traditionale Open Dag. Alle spelers werden hierbij voorgesteld aan het publiek en diverse foto's werden gemaakt. Een feestelijke dag voor de fans en de spelers. 



Ron Janzen
SC Cambuur had twee zware oefenwedstrijden op het programma staan, namelijk tegen Kasimpasa SK uit Turkije en het Duitse 1. FC Köln. De ploeg wist dan ook tot twee keer toe net niet te winnen. Tot twee keer toe verloor het nips met 1-2. Het is nog onbekend of Cambuur nog een oefenduel speelt. Er stond er één ingepland op vrijdag 31 juli, maar vooralsnog is de tegenstander en de locatie nog onbekend. Op 1 augustus is de Open Dag van Cambuur, alvorens Cambuur de competitie opent tegen PEC Zwolle. 

Derwin Martina
Voor Derwin Martina stond er een derby op het programma. RKC Waalwijk oefende tegen NAC Breda. De twee ploegen uit Noord-Brabant namen het tegen elkaar op en uiteindelijk bleek RKC in dit duel nét iets sterker. Het won met 0-1. Voor Martina en zijn ploeggenoten is het te hopen dat het een voorbode is van meer. Het komt NAC namelijk nog twee keer tegen in de Jupiler League. RKC heeft nog twee oefenduels. Al-Shabab en OJC Rosmalen komen op bezoek bij RKC. De Waalwijkers openen de competitie op 10 augustus tegen Telstar SC.


vorige pagina


Tweets