Reactie P4P inzake Twente-situatie


De zaakwaarnemers van de 21-jarige middenvelder, die door FC Twente momenteel is verhuurd aan Nottingham Forest, zijn zwaar aangeslagen omdat zwart op wit staat dat de speler voor het einde van het seizoen moet zijn verkocht omdat de Enschedese club anders een enorme geldboete krijgt van Doyen Sports.

"Uit de documenten blijkt onomstotelijk dat FC Twente voor een bepaalde datum enkele spelers moet verkopen, anders krijgt de club een boete van 1,4 miljoen euro", zo noteert het AD naar aanleiding van een statement.  In het geval van Kyle betekent dus dat hij voor de zomer moet zijn getransfereerd. Met deze wetenschap in het achterhoofd vallen voor ons de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Het verklaart eigenlijk gewoon waarom Kyle opeens niet meer werd opgesteld bij FC Twente."

Ebecilio raakte na een ijzersterke start vorig seizoen plotseling volledig uit beeld bij FC Twente.  En we zijn realistisch, dat had misschien ook wel even te maken met het tijdelijk minder presteren van een speler die zoals veel jonge talenten even een terugval kende. Maar in onze ogen is toch vooral het machtsspel begonnen. Ebecilio moest simpelweg vertrekken bij FC Twente, de club kreeg het waarschijnlijk Spaans benauwd omdat de enorme geldboete van Doyen boven hun hoofd hing."

Ebecilio heeft een contract tot en met de zomer 2017, maar hij weet nu dus al dat hij hoe dan ook zal moeten vertrekken bij FC Twente.

 Begin dit seizoen kreeg hij amper een serieuze kans tijdens de voorbereiding, ook niet toen de selectie kwalitatief vrijwel helemaal was uitgehold. Daar hebben de afspraken in de geheime contracten een bepalende rol ingespeeld. De clubleiding van FC Twente heeft Ebecilio gewoon willens en wetens buitenspel willen zetten en heeft volgens ons daarbij het imago van een talentvolle speler flink beschadigd. Kyle is één van de vele slachtoffers van het absurde beleid dat een paar mensen daar jarenlang hebben uitgestippeld. Wij gaan het onderzoek van de KNVB en de FIFA op de voet volgen, dat mag duidelijk zijn 

vorige pagina


Tweets