Ebecilio: "Ik wil deze mooie club helpen"


Kyle Ebecilio raakte zijn basisplaats kwijt, zag FC Twente problemen hebben en weet daardoor dat de problemen groot zijn bij de club. De speler weigert zich uit het veld te slaan en is extra gemotiveerd geraakt.

FC Twente zal de komende jaren opnieuw moeten bouwen om zich te nestelen in de top van het Nederlandse voetbal. Als het aan de middenvelder ligt dan is hij daar onderdeel van. "Ik wil deze mooie club helpen om er weer bovenop te komen. Ik wil me hier revancheren, maar mocht de club een mooi bedrag voor mij kunnen krijgen dan zal ik ook aan de club moeten denken. Ook daarmee is de club namelijk geholpen."

Het verhaal van FC Twente is duidelijk, evenals de financiële situatie. De leegloop van spelers is begonnen en de financiën zijn niet rooskleurig. Ebecilio is echter niet van plan om de club zomaar de rug toe te keren. Hij aast op revanche. "Na de winterstop ben ik mijn basisplaats kwijtgeraakt en ben ik hard gaan werken en gaan trainen en heb ik geduldig op mijn kans gewacht”, zegt hij in een interview met Voetbal.com. "In de laatste competitiewedstrijden kreeg ik steeds meer speelminuten en ik speelde voor me gevoel ook beter. Dat moet ik dit seizoen volhouden en de lijn doortrekken."

"De kritiek die ik kreeg was pittig, maar het hoort bij het voetbal. Ik heb het op een geven moment van me af gezet en heb het omgezet naar motivatie. Dat werkt het beste. Ik wil het komende seizoen dan ook laten zien dat ik een belangrijke speler kan zijn voor dit Twente. Dat is voor mij doel nummer één."

Interesse
Dat is in het geval dat Ebecilio bij de club blijft. De club uit Enschede verkeert in financiële nood en dat houdt in dat eigenlijk iedereen te koop is. Ebecilio werd eerder in verband gebracht met een overgang naar AC Milan, terwijl ook Swansea City interesse toonde. Als laatste kwam daar Southampton bij, maar Ebecilio is duidelijk. "Het liefste wil ik bij Twente blijven. Alleen net als veel andere spelers weet ik niet wat er deze zomer zal gaan gebeuren. Iedereen is bekend met de situatie van de club, waardoor alles mogelijk is. De intentie is om te blijven, maar door de situatie van de club weet je ook dat iedereen verkocht kan worden."

De bij Arsenal en Feyenoord opgeleide speler weet dat hij bij diverse clubs op het lijstje staat en wacht geduldig af wat er de komende tijd gaat gebeuren. "Beide clubs zitten bij mij in het hart, vooral Feyenoord waar ik geboren en getogen ben. De gedachte aan een terugkeer naar Rotterdam bezorgt mij al kippenvel."

vorige pagina


Tweets