Ebecilio gewisseld uit tactische redenen


Kyle Ebecilio startte zaterdag op de bank bij Nottingham Forest. Hij viel in de 52ste minuut in, om in de 69ste minuut weer gewisseld te worden. Nederlandse media schreven dat het met het spel van Ebecilio te maken, echter werd hij gewisseld om uitsluitend tactische redenen.

Nieuwssite Voetbalzone had het bij het juiste eind. Nadat Nottingham op een 0-1 achterstand kwam moest er iets geforceerd worden. Dougie Freedman wikte en weegde zijn opties. Feit is dat Nottingham Forest een 0-1 achterstand wilde ombuigen. Trainer Dougie Freedman wilde een overwinning forceren en wilde daarbij een extra spits in het veld brengen. Nélson Oliveira was de vervanger van Kyle Ebecilio.

Nottingham wilde na de 0-1 met twee spitsen spelen. Freedman koos ervoor om Ebecilio te offeren voor de punten. Ebecilio is blij met de uiteindelijke 2-1 overwinning en weet dat het teambelang voorop staat. Hij maakt zich ondergeschikt aan het team. Als daarbij een wissel nodig is dan zal hij zich daarin schikken. De speler heeft het goed naar zijn zin bij Nottingham Forest, waar het tempo hoger ligt dan in Nederland. Over zijn spel is men tevreden, waar het natuurlijk altijd beter kan.

Trainer Freedman liet in een interview na afloop weten zeker blij te zijn met Ebecilio. "Ik wisselde hem om nog een spits in te brengen. Het is duidelijk dat hij nog zoekende is, maar ik denk dat hij op de goede weg is. Dit is ongelukkig voor hem, maar hij zal zeker nog wedstrijden spelen. Hij heeft kwaliteit genoeg", aldus de trainer tegen Nottingham Forest TV.

vorige pagina


Tweets