Exclusief - Weimar naar M?nchen: "Eerst focus op EK"


Woensdagmiddag werd het dan officieel: Jacintha Weimar (18) vertrekt van CTO Eindhoven naar het grote Bayern München. De keepster van Oranje onder de 19 zal na het Europees Kampioenschap aansluiten bij de Duitse grootmacht. Zowel voor P4P International als voor het vrouwenvoetbal is het de eerste keer dat een speelster vanuit een niet-BVO de stap maakt naar een grote buitenlandse club.

Weimar kijkt uit naar het avontuur in Duitsland. “Toen ze jonger was zei ze al: ‘Als ik 18 ben dan ga ik uit huis en naar een buitenlandse club’. Dat is haar nu ook gelukt ook”, aldus moeder Claudia. De keepster zelf kan het zelf ook nog nauwelijks bevatten. “Ik ben al blij dat ze mij willen hebben”, klinkt het bescheiden tegen P4P International. “Bayern München is een club die misschien maar één keer in je leven voorbij komt. Het is natuurlijk gewoon een heel grote club. Mijn keeperstrainer (@Jacintha: hier moet je me even helpen met zijn naam) heeft een jaar bij Salzburg gezeten en hij gaf al aan dat dat jaar hem erg heeft geholpen en daar nog steeds aan terugdenkt. Je komt in een ander land terecht, hebt te maken met een andere taal, je woont op jezelf. Daar kan ik alleen maar van leren.. Van de trainingen bij het eerste en wedstrijden bij het tweede word ik, denk ik, ook beter. Ik kan me bij Bayern denk ik goed ontwikkelen.”

Weimar geeft het zelf al een beetje aan. De keepster zal met het eerste vrouwenelftal trainen, maar haar wedstrijden zullen gespeeld worden bij het tweede elftal. Of ze al zenuwachtig is om 700 kilometer van haar familie af te zitten en te starten bij haar nieuwe club antwoordt ze tekenend. De keepster blijft rustig, timide en heeft haar doelen scherp voor ogen. Zenuwachtig is ze dus nog niet. “Nee, nog niet. Ik heb nog mijn trainingen bij CTO en daarna ga ik in voorbereiding met Oranje onder de 19 voor het EK en daarna is het EK en dan is het eigenlijk al eind juli.” Met het vrouwenteam zal Weimar in Slowakije strijden om de titel van Europees Kampioen. “Daar concentreer ik me nu op. Ondertussen zal er natuurlijk dingen geregeld moeten worden etcetera, maar voor mij is nu het EK het belangrijkste. Pas daarna focus ik me op Bayern.”

 

❤️����

Een foto die is geplaatst door Jacintha A. Weimar (@jacinthaweimar) opvorige pagina


Tweets