Twente weigert 'extra' ticket naar Europa


Nederland mag komend seizoen één eredivisieclub extra afvaardigen voor de Europa League. In het Fair Play-klassement staat Nederland op de eerste plaats, iets wat door de UEFA beloond wordt met een extra plaats voor Europees voetbal. Ook nummer twee Engeland en nummer drie Ierland mogen een extra club inschrijven. De ranglijst is opgesteld op basis van duels van 1 mei 2014 tot 30 april 2015.

Alleen clubs die actief zijn op het hoogste niveau en niet al op een andere manier Europees voetbal hebben afgedwongen komen in aanmerking voor de extra plaats in de eerste voorronde van de Europa League. In de laatste nationale tussenstand was FC Twente de ploeg die voor de plaats in aanmerking zou komen.

Op de eerste plaats staat FC Twente, maar deze heeft aangegeven geen gebruik te willen maken van de optie om alsnog Europa in te gaan. "Er wordt voor volgend seizoen geen Europese licentie aangevraagd bij de UEFA. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om te starten in de eerste kwalificatieronde voor de Europa League via het Fair Play Klassement", legt de club op de officiële website uit. "We hebben besloten ons terug te trekken uit het UEFA-licentie traject. Een moeilijke maar weloverwogen beslissing. Vorig seizoen kregen we wel een Europese licentie, maar toen was dat al op het randje, met bijvoorbeeld financiële garantstellingen van derden. We zijn nu een jaar verder met een toegenomen aantal financiële tegenvallers en dat maakt de kans dat we een Europese licentie krijgen dit seizoen zeer klein."

Doordat Twente zich terugtrekt zijn Excelsior en Go Ahead Eagles de beste kanshebbers. De eerste voorronde van de Europa League wordt gespeeld op 2 en 9 juli. De loting is op 22 juni.vorige pagina


Tweets