Spelersmakelaarlicentie vanaf 1 april afgeschaft


De FIFA heeft de spelersmakelaarslicentie per 1 april afgeschaft. Het is nu duidelijk wat KNVB en UEFA hebben besloten omtrent de licentie te gaan doen.

Een ieder kan zich vanaf morgen inschrijven bij de KNVB als INTERMEDIAIR.

Middels een speciaal formulier aan te vragen via de KNVB website kan de spelersbegeleider zich aanmelden.

Echter zijn er wel enkele voorwaarden gesteld waaraan de spelersbegeleider dient te voldoen.

Een van deze voorwaarde is dat de spelersbegeleider een verklaring van goed gedrag dient te overleggen en een jaarlijkse contributie van 450 euro dient te voldoen.

Pro Agent, de vakbond voor spelersmakelaars, is van mening dat het verdwijnen van de makelaarslicentie tot veel problemen kan leiden. Gesteund door Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje, Portugal en Tsjechië wilt de Nederlandse vakbond gezamenlijk met de KNVB, FBO, VVCS, ProProf en de clubs tot een passende oplossing komen voor deze beroepsgroep.

Deze vakbond wil komen met een eigen regulering. Er moet een soort NVM-makelaar komen zoals je die hebt op de huizenmarkt, maar dan speciaal voor het voetbal, met daarin net als nu een tuchtrechtelijk systeem zodat makelaars bij wantoestanden aangesproken kunnen worden. De vakbond pleit al veel langer voor strenger controleren en sanctioneren. Dat vinden wij alleen maar goed zodat het imago van de beroepsgroep kan worden verbeterd.

Echter is ligt de bal nog steeds bij de speler en diens ouders met betrekking tot de keuze door wie hij/zij zich laat begeleiden en vertegenwoordigen.

vorige pagina


Tweets