Schreuder: 'We zijn tevreden met zijn ontwikkeling'


Bij FC Twente zijn ze tevreden over de ontwikkeling van Kyle Ebecilio. De middenvelder startte de eerste wedstrijd op de bank, maar daarna begon de middenvelder elk duel.

"Mede door de blessure van Wout Brama is Kyle’s onwikkeling sneller gegaan dan hij en wij verwachtten", legt Alfred Schreuder uit.  Hij kwam binnen als een fysiek sterke middenvelder, een echte box-to-box-player. Door het spelen van veel wedstrijden zie je dat ook zijn technische voetbalvaardigheden beter worden. " 

Zijn trainer geeft ook nog twee voorbeelden.  "In het begin van het seizoen was het vaak Felipe Gutierrez die vanuit het middenveld terugzakte om de bal op te eisen. Om meer variatie in de opbouw te krijgen, proberen we dat de laatste tijd afwisselend ook met Ebecilio te doen. We zijn tevreden over zijn ontwikkeling, al vind ik wel dat Kyle af en toe nog het overzicht kwijt is. Hij moet een beter gevoel krijgen van wat er om hem heen gebeurt, dat is essentieel op zijn positie. Als Ebecilio dat onder de knie krijgt, wordt hij een heel complete middenvelder."vorige pagina


Tweets