Noah trekt atleten uit comfortzone: ?Ze moeten vertrouwen in me hebben?


Noah heeft zijn eigen visie over training( procesgericht/doelgericht en timing) eigenlijk ben ik constant bezig om ze blessurevrij te houden waardoor er een continue progressie kan plaatsvinden. Het zegt iets over zijn manier van aanpakken. Noah steunde tot op heden niet op websites of visitekaartjes. Gewoon op ouderwetse kwaliteit en mond-op-mond-reclame. 

Noah verzorgde kracht, snelheid en loopcoördinatie-trainingen voor onder andere Kyle Ebecilio. 'Zijn vader Steve Ebecilio (director P4P) kwam met o.a Kyle, Terence en Rodney Kongolo naar mij toe’, weet Noah nog goed. ‘Ik denk dat ze een jaar of 12 waren. Een belangrijke leeftijd, want ze zaten al bij een BVO en dan is het altijd blijf je of moet je weg? Ik ging met ze aan de slag, maar ik deed hele andere oefeningen dan dat ze gewend waren. Het was een moeizame start.’

Steve kwam via een gezamenlijke vriend bij mij terecht en die had tegen hem gezegd geduld te moeten hebben. Dat heeft hij ook gedaan. Ik zeg altijd: “Geef me vertrouwen dan laat ik het effect zien.” Het zijn voetballers en als je dan dezelfde oefeningen doet als op de training, dan krijg je meer van hetzelfde, terwijl het juist de bedoeling is om ze op een breder vlak beter te maken’, legt Noah uit.
Nadat zij gewend raakte aan de nieuwe manier van trainen profiteerde uiteindelijk dus ook Kyle , Terence en Rodney van de trainingen. Ebecilio is ondertussen vaste waarde bij FC Twente, Rodney is op 16 jarige leeftijd van de B-jeugd Feyenoord vertrokken naar Manchester City en Terence zit in de basis bij Feyenoord . Laatstgenoemde ging zelfs mee naar het WK in Brazilië.

Het zijn zomaar 3 mensen uit de portfolio van Noah. ‘Ook heb ik training aan de politie gegeven en voor de Tennisbond werkte ik als loop/coordinatietrainer jeugd’, aldus Noah die zich dus niet alleen specificeert op het voetbal, maar op alles en iedereen. ‘Ik train alles en iedereen. Ik kijk naar wat het individu nodig heeft.’vorige pagina


Tweets