Nieuwe positie Gravenberch: 'Even wennen'


Danzell Gravenberch is al jaren één van de grote beloften uit de Ajax jeugdopleiding. We kennen de fysiek sterke speler onder andere als spits uit de A1 van het vorige seizoen, waarmee hij in de finale van de Champions League voor jeugdteams speelde. Tevens tekende hij deze zomer een contract tot 2015 bij de club waar hij al sinds 2002 voor uitkomt.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte de achttienjarige Gravenberch een metamorfose door. De speler is sinds het nieuwe seizoen geen spits of rechtsback meer, maar centrale verdediger in het team van Fred Grim. "Ik begon de voorbereiding goed in Jong Ajax en deed het volgens de trainer – Gery Vink- uitstekend", vertelt Gravenberch aan Ajaxshowtime.com. "Echter moest ik toen de spelers vanuit de A-selectie weer terug kwamen opnieuw in de A1 gaan spelen. We namen deel aan de Otten Cup en de trainer vroeg mij of ik hem achterin wilde helpen. Dat heb ik toen gedaan en dat is blijkbaar goed bevallen." 

Inmiddels hebben de begeleiders van Ajax A1 de speler aangegeven dat hij zich moet blijven richten op de positie van centrale verdediger. "Dat klopt inderdaad. In een persoonlijk gesprek hebben ze mij verteld dat ik me op die positie moet concentreren. Ik heb daar zelf geen problemen mee. Ondanks dat ik dit nog niet veel vaker gedaan heb en nog moet wennen aan mijn nieuwe positie, denk ik dat ik er prima uit de voeten kan." Over zijn toekomst als verdediger heeft Gravenberch nog niet nagedacht en echte voorbeelden heeft hij dus nog niet. "Haha, daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Als ik één persoon moet noemen is het Thiago Silva. Zijn style en manier van voetballen bevalt me wel."vorige pagina


Tweets