Martina: 'We voetballen steeds beter, dat merk je'

RKC Waalwijk degradeerde vorig seizoen naar de Jupiler League. Dit seizoen is het bezig om echt iets nieuws op te bouwen. Een goed voetballend elftal. Rechtsback Derwin Martina is onderdeel van het geheel. Het proces vergt wat tijd, zo weet de nieuwe RKC-speler.

De club uit Waalwijk staat momenteel op een zeventiende plek. 'We moeten wel snel wedstrijden winnen', aldus Martina na een 1-2 nederlaag tegen Jong Twente. 'Maar we voetballen steeds beter en dat merk je ook. We kregen denk ik 8 opgelegde kansen, als je die niet maakt dan wordt het lastig.'

Martina gaat verder met zijn analyse over de wedstrijd. 'We maakten een fout en daardoor kwamen we al snel op achterstand. Dat gebeurt ons dit seizoen te vaak. We beginnen niet goed en dan moet je er weer achteraan.' Hij werd in de rust gewisseld, maar zag RKC een goede tweede helft spelen. 'Zeker, we kregen toen meer kansen dan zie je dat ons spel beter wordt.'

Het was even schakelen voor hem. Martina kwam over van Jong Ajax. 'Je merkt dat bij Ajax er met veel talenten wordt gewerkt. Hier is het anders. Dit is ook erg mooi. Er wordt een echt team gemaakt', aldus de back. 'Bij Ajax proberen altijd te voetballen. Bij RKC gaan we dat nu ook proberen, dat heeft tijd nodig. Het gaat steeds beter, maar het moet wel punten opleveren.'