Martina tekent eerste profcontract bij Ajax


Derwin Martina tekent zijn eerste contract bij Ajax. Onder toeziend oog van manager Voetbalzaken Marc Overmars zet de flankspeler zijn handtekening: "Het zou mooi zijn als mijn carrière verloopt als die van Reiziger". 

Derwin Martina is op 19 juli 1994 geboren in Amsterdam, hij is rechtsback en zit sinds 2008 in de jeugdopleiding van Ajax. Vincent Vermeij is op 9 augustus 1994 geboren in Blaricum, hij is aanvaller en op meerdere posities inzetbaar.

Het voetbalverhaal van Martina vertoont - tot nu toe – een mooie parallel met die van Michael Reiziger. "Ik was altijd aanvaller", legt de kersverse gecontracteerde de vergelijking uit. "Maar aan het einde van vorig seizoen zette de trainer Said Ouaali mij rechtsback en hij trok die vergelijking met Reiziger toen. Het zou mooi zijn als mijn carrière verder zo zou verlopen als dat van Reiziger. De rechtsbackpositie beviel mij wel en ik richt ik mij nu echt daarop. Je bent de hele tijd bezig met het spel, je moet altijd alert zijn."

Met de Jupiler League als leerschool, kunnen de jonge spelers aan de bak. "Het wordt bikkelen", verwacht Marina. "Ik zal alles geven en hopen dat ik in Ajax 1 kom."vorige pagina


Tweets