Round-up: Martina en Southampton weren aanval van Manchester City

Cuco Martina startte in de basis tegen het grote Manchester City van Pep Guardiola. De grootmacht is echter niet in topvorm en daar profiteerde Southampton FC van door met 1-1 gelijk te spelen.

Cuco Martina
Martina speelde de volledige negentig minuten en zag dat zijn ploeg op een 0-1 voorsprong kwam door een goal van Nathan Redmond. Southampton verweerde zich karig, maar moest toch toezien hoe Kelechi Iheanacho de gelijkmaker binnen schoot met links. Andere Nederlanders Virgil van Dijk en Jordy Clasie stonden ook in de basis. Laatstgenoemde werd na 67 minuten gewisseld.

Kyle Ebecilio
Ebecilio is langzaam weer hersteld van zijn zenuw- spierblessure en speelde al enkele duels mee met Jong FC Twente, waarin hij zes keer meedeed en een keer doel trof.

Ron Janzen
Tegen titelkandidaat De Graafschap boekte Helmond Sport een heel knappe 2-4 overwinning. Janzen stond wederom in de verdediging en speelde een solide partij. Zijn collega Jordy Thomasson was op schot en scoorde maar liefst drie keer. Door de overwinning staat Helmond op een elfde plek.

Farshad Noor
Het werd de wedstrijd van de gemiste kansen. Zowel tegenstander ADO Den Haag als Roda JC hadden voldoende mogelijkheden om het duel te winnen, waarna het uiteindelijk op een 1-1 bleef steken. Noor startte in de basis en werd vervangen in de 59ste minuut. Roda kent een zwaar seizoen. Het staat momenteel laatste met 7 punten. Net zoveel als Willem II en één minder dan Go Ahead Eagles (8).