Officieel: Ebecilio op huurbasis naar Nottingham Forest


Wat woensdagavond al naar buiten kwam is nu dan officieel. Kyle Ebecilio heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet bij Nottingham Forest. Hij wordt door FC Twente voor één seizoen verhuurd aan de club die uitkomt in de Engelse Championship.

Ebecilio had de keuze uit andere clubs zoals Derby County en Queens Park Rangers, maar hij koos uiteindelijk voor Nottingham Forest. Zijn huidige werkgever FC Twente wil de meewerken aan een tijdelijk vertrek van de speler, waarna de clubs voor hem in de rij stonden. 

De speler heeft nog een contract tot en met medio 2017 bij de club, waardoor hij na het seizoen in eerste instantie zal terugkeren in Enschede. Voor Ebecilio is het maken van speelminuten op dit moment het belangrijkste en dat uitzicht was bij Twente te klein. In het verleden speelde er meerdere Nederlanders voor de club. Hans van Breukelen, Pierre van Hooijdonk, John Metgod, Bryan Roy, Dorus de Vries en Lars Veldwijk hadden (en in het geval van Dorus de Vries en Lars Veldwijk staan) onder contract bij de Engelse club.


vorige pagina


Tweets