Jong Ajax vergeet te winnen van Quick Boys


Jong Ajax heeft dinsdagavond in een oefenduel niet weten te winnen van Quick Boys. In Katwijk waren de Amsterdammers niet in staat om zorgvuldig met de kansen om te springen en zodoende werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen de hoofdklasser. Derwin Martina en Lucas Andersen maakten de Amsterdamse goals.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd in Katwijk. De Amsterdammers hadden veruit het meeste balbezit en konden de bal rustig rondspelen. Ook de eerste speldenprikjes kwamen van de kant van de bezoekers. Helaas was het snel einde wedstrijd voor Fabian Sporkslede. De middenvelder leek hersteld van zijn langdurige blessure, maar hij moest het veld al vroeg verlaten.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van Ruben Ligeon. De rechtsback miste een enorme kans door de rebound hoog over te schieten. Niet veel later ontstond er een identieke situatie voor de goal van Quick Boys. Ditmaal was het Sam Hendriks die de bal uit de rebound over de goal schoot. Ook Lucas Andersen wist oog in oog met de goalie de bal naast te krijgen. Uiteindelijk was het Derwin Martina die uit een strafschop Ajax aan de verdiende voorsprong hielp, 0-1.

Na de thee pikte Ajax op waar het voor rust mee begonnen was. Toch kwamen de gastheren in de 53e minuut op gelijk hoogte. Een verdedigende misser van Bas Kuipers maakte de weg vrij voor De Vries, die niet faalde. Vervolgens was Tobias Sana twee maal heel dichtbij de 1-2, maar de Zweed zag hoe zijn beide pogingen werden gekeerd door de doelman.

Daar waar Ajax niet zuinig met de kansen omsprong, was de thuisploeg wel effectiever en Quick Boys kwam zodoende een half uur voor tijd op 2-1. Een lange tijd leek de hoofdklasser de wedstrijd te winnen, maar vlak voor tijd wist Lucas Andersen met een schuivertje de 2-2 binnen te werken. Sana kreeg wederom nog een levensgrote mogelijkheid om te wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de Zweed was ongelukkig in zijn afwerking en schoot hoog over.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh, Ligeon, Mirani, Kuipers, Martina, Sporkslede (27' Barakzai), Sana, El Hasnaoui, Hendriks, Andersen, De Bondt.

Scoreverloop:
38' Martina 0-1 (pen.)
53' De Vries 1-1
66' Van Duijn 2-1
85' Andersen 2-2

vorige pagina


Tweets