Janzen met Jong FC Grongingen aan kop

In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Arjen Hagenauw. In het eerste bedrijf kregen Género Zeefuik en Hagenauw ook kansen. Vlak voor de pauze moest Hilal Ben Moussa helaas geblesseerd afhaken. Hij werd afgelost door Glenn Bijl.

In de tweede helft kwamen de gasten uit één van de spaarzame uitbraken op gelijke hoogte. Geoffrey Castillion. FC Groningen nam daarna het heft weer in handen en in het laatste kwartier van de wedstrijden werden er drie prachtig uitgespeelde aanvallen scorend afgerond.

Eerst was er de assist van Hagenauw op Zeefuik die 2-1 aantekende. Vervolgens een prima aanval over vier schijven waarbij Stefano Magnasco de bal teruglegde op invaller Liban Abdulahi: 3-1. Vlak voor tijd was het Hagenauw die een assist gaf op een andere invaller, Kasper Oldenburger: 4-1.

Door de 4-1 zege en de 4-1 zege van Heerenveen op Vitesse is Jong FC Groningen nu weer koploper in de Beloften Divisie A, met 33 punten uit zestien wedstrijden. Heerenveen en Heracles volgen op twee punten maar hebben ook al een duel méér gespeeld. Vitesse is nu vierde met 30 punten uit zestien duels.