?Het voelde alsof ik een baby kreeg?


Voor Cuco Martina duurde het seizoen misschien nét iets te kort. De vleugelverdediger sluit zich aan bij P4P International in de hoop een volgende stap te maken in zijn loopbaan. Dat wil hij niet doen door te vertrekken bij zijn club FC Twente, maar door de juiste begeleiding te krijgen bij zijn ontwikkeling.

’Voor mij was het gewoon tijd om een nieuwe stap te zetten’, zegt hij tegen P4P International. ‘Ik hoop dat bij P4P te doen en ik geloof ook dat het een juiste is. Steve Ebecilio kan mij denk ik uitstekend begeleiden’, zo zegt hij.

En dat na een goed seizoen. De verdediger kwam over van RKC naar FC Twente en had niet verwacht zo veel te spelen. ‘Je moet wennen aan een nieuwe trainer, nieuwe medespelers en nieuwe omgeving’, zo legt hij uit. ‘Maar ik ben heel erg tevreden met mijn eerste seizoen. Toen ik naar de club vertrok had ik niet verwacht dat ik zoveel zou spelen. De trainer heeft mij een kans gegeven en ik heb die dan ook gepakt. Het seizoen duurde misschien net iets te kort voor mij, maar zo is het ook goed. Ik heb een jaar kunnen wennen en nu moet ik het volgend seizoen weer laten zien.’

Na 11 wedstrijden bij Jong FC Twente greep Martina namelijk zijn kans in het eerste elftal, waar hij uiteindelijk 16 wedstrijden in speelde. Daarin scoorde hij één keer. Tegen Feyenoord wist hij ver in blessuretijd de gelijkmaker binnen te schieten. ‘Dat was zeker het hoogtepunt voor mij voor dit seizoen’, aldus Martina die niet goed weet wat hij voelde. ‘Het is eigenlijk moeilijk om te omschrijven. Je voelt je op een bepaalde manier vrij, alsof je de gehele wereld aan kan. Ik was erg blij met het doelpunt, zo blij alsof je net een baby heb gekregen’, zo sluit hij af.


vorige pagina


Tweets