Gravenberch: 'Zag hem er al in gaan'


Zijn eerste optreden in de Eredivisie voor eigen publiek resulteerde bijna in de winnende treffer. Een prachtige winnende vrije treffer. Maar Danzell Gravenberch zat het niet mee. "Ik raakte hem lekker. Ik zag hem er al stiekem ingaan."

Daarmee wordt de actie van de invaller van NEC in de 89e minuut aangegeven. Na een korte dribbel haalde de 20-jarige huurling van NEC snoeihard uit. Doelman Robbin Ruiter van FC Utrecht reageerde echter katachtig en tikte het leder onder de lat vandaan. Daardoor bleef het 2-2. "Ik dacht 'indribbelen en uithalen. Niet nadenken'. Het is jammer dat hij er niet in ging", vervolgde Gravenberch tegenover ELF Voetbal. "Ik heb in het verleden wel eens enkele keren op deze wijze gescoord."

Gravenberch viel in als linkshalf. "In de jeugd heb ik daar eens gespeeld. Toen was ik twaalf of dertien. Sindsdien ben ik verdediger. Maar ik pakte het goed op. Ik ben sowieso iemand die gedreven is en alles wil geven." Tot nu toe speelde hij vooral zijn wedstrijden in de beloften. "Morgen (maandag, red.) moet ik ook weer meedoen. Geen probleem. Voetballen vind ik heerlijk." Het bevalt de Ajax-huurling goed in Nijmegen. "Het is hier rustiger, maar ik vind het wel heerlijk. Ik word door deze periode zeker zelfstandiger."vorige pagina


Tweets