Ebecilio voorlopig niet in actie vanwege spier-zenuwaandoening


FC Twente-middenvelder Kyle Ebecilio staat voorlopg aan de kant met een zeldzame spier-zenuwaandoening. De speler zal volledig herstellen van de aandoening, maar hoelang hij uit de roulatie is, is nog niet bekend.

"Kyle klaagde ook over een tintelend gevoel, had minder kracht in zijn benen en last van zijn rug", zo laat teamarts Bas Peijs op de clubsite weten. Een neuroloog in Hengelo constateerde een milde variant van het zeer zeldzame Syndroom van Guillian Barré, hetgeen ook in het Erasmus in Rotterdam werd bevestigd. "Dat is de meest waarschijnlijke diagnose. Simpel gezegd is het een aandoening waarbij er sprake is van een afweerreactie van het lichaam tegen eigen zenuwcellen. Dus niet, zoals gebruikelijk, tegen virussen als koorts of diarree, maar ook tegen gezonde cellen", zo stelt Peijs.

De zeldzame aandoening, zeker voor een topsporter, zorgt voor motorische problemen in benen en voeten. "De prognose is gelukkig goed. Kyle heeft een milde vorm en is al aan de beterende hand. Hoe milder de vorm, hoe vlotter zijn herstel." Peijs gaat uit van 'meerdere weken tot enkele maanden'. "Natuurlijk maakte ik me zorgen. Ik voel nu opluchting", verwoordt Ebecilio zijn gevoel. "Opluchting, omdat ik weet wat er met me aan de hand is, dat het goed met me gaat komen. Ik volg een aangepast programma, maar kan wel gewoon doortrainen."

vorige pagina


Tweets