Ebecilio recht rug: ?Moeten nu laten zien dat we mannen zijn?


Kyle Ebecilio zit in een moeilijke fase van zijn carrière. FC Twente wist dit seizoen nog niet te winnen en ook bij Jong Oranje werd die tendens doorgezet. En als het even minder gaat dan is er maar één remedie: hard werken, trainen en je verantwoordelijkheid nemen.

’We hebben dit seizoen alleen nog maar gelijk gespeeld met FC Twente. Zes wedstrijden als je ook de Europa League mee telt. De trainer is positief dat we de punten gaan pakken’, aldus de middenvelder die weet wat er moet gebeuren om uit de sleur te komen. ‘We moeten nu laten zien dat we mannen zijn en het volgende duel meer dan 100 procent geven. Een nieuw gelijkspel kunnen we niet gebruiken. Komende zaterdag spelen we tegen Go Ahead Eagles en dan moeten we laten zien hoe sterk we kunnen zijn’, zo klinkt het strijdvaardig.

Ebecilio neemt het ook op voor zijn collega Luc Castaignos die onder vuur ligt. De spits scoort te weinig en speelt niet goed genoeg: ‘Maar hij is gewoon een goede speler. Alleen die doelpunten… Ik geloof dat die er wel komen bij hem.’

Jong Oranje
Ebecilio speelde de afgelopen week met Jong Oranje tegen Georgië (0-1 verlies) en zag maandagavond zijn collega’s ook een nederlaag lijden in Tilburg. Slowakije was te sterk. Omdat de concurrentie ook punten morsten plaatste het onder de 21 elftal toch voor het EK, maar treft dan wel een hele sterke tegenstander.

Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Engeland, Denemarken en Portugal zijn de mogelijke opponenten. ‘Oei…’ Ebecilio schrikt een beetje van de lijst met sterke landen. ‘Dit wordt erg lastig. Natuurlijk speelden we niet goed. Om ons nog te plaatsen voor het EK wordt op deze manier erg moeilijk. Er zit heus wel talent in, maar het kwam er niet uit. Ook bij mij niet’, is hij kritisch op zichzelf. ‘Vrijdag horen we wie de tegenstander is. Dan wordt er geloot. Ik heb een gevoel dat het Spanje wordt. Niet de beste om te loten hè? Het is in ieder geval wel een topduel.’

vorige pagina


Tweets