Ebecilio maakt stappen: "Ik voel het vertrouwen"


Afgelopen zomer maakte Kyle Ebecilio de tijdelijke overstap van FC Twente naar Nottingham Forest. Het doel: veel speelminuten maken en zijn ontwikkeling doorzetten. Krap 1,5 maand later begint Ebecilio zijn draai te vinden in Engeland.

De speler voelt zich goed bij de Engelse club. "Ik heb het hier echt naar mijn zin. Ik voel het vertrouwen van de mensen en de trainers om me heen. De beleving van voetbal in Engeland is mooi om mee te maken", aldus Ebecilio in gesprek met P4P International.

Ebecilio pakt de minuten die hij wil bij Nottingham, maar wil zich opwerken tot onbetwiste basisspeler. "Daar werk ik in ieder geval hard voor. Het teambelang gaat altijd voor, maar ik wil hier laten zien wat ik kan. Ik voel me steeds fitter en sterker worden. De trainingen zijn heel zwaar. Dat is anders ten opzichte van Nederland. Het tempo is hier moordend, maar ik merk aan alles dat ik hier stappen zet. Ik ben dan ook blij met mijn keuze."

Met Notthingham speelt de middenvelder in de middenmoot van het tweede niveau van Engeland. "Maar vergis je niet. Het niveau is zeer hoog. Kijk maar naar bijvoorbeeld Queens Park Rangers. Vorig jaar speelde ze nog in de Premier League, maar ze staan nu met een sterke selectie op een dertiende plek."

Leroy Fer, Elvis Manu, Jordan Botaka en Tjaronn Chery zijn ook Nederlanders die in dezelfde competitie spelen. "Dat is natuurlijk leuk. Het heeft wel wat om tegen hen te spelen, maar heel erg ben ik niet met ze bezig. Ik ben hier om Nottingham Forest te helpen en om veel speelminuten te maken. Ik wil hier een goede indruk maken. Dat gaat me lukken."


vorige pagina


Tweets