Ebecilio: 'Heb geleerd van 2014, wil er in 2015 helemaal staan'


Voor Kyle Ebecilio staat er morgen een bijzonder duel op het programma. Hij speelt dan tegen zijn oude club Feyenoord. Hij zal dus enkele oude teamgenoten tegen komen.Samen met Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo kijken ze uit naar het belangrijke duel. 'Veertien jaar terug zagen we elkaar voor het eerst en nu spelen we allemaal in de Eredivisie. Ja, de gouden lichting 1994 noemden ze het. Daar geloof ik nog in hoor.'

Vlak voor de winterstop raakte Ebecilio zijn basisplek kwijt en had hij daarop woorden met trainer Alfred Schreuder. Die zijn nu uitgesproken. Ebecilio is dan ook klaar voor het nieuwe voetbaljaar. 'Iedereen krijgt met tegenslag te maken. Sinds ik bij FC Twente speelde, had ik altijd een basisplaats. Kort voor de winterstop was dat ineens anders. Die ervaring was nieuw, daar moest ik mee om leren gaan', zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In het nieuwe jaar wil hij dan laten zien wat hij waard is. 'Ik heb geleerd van 2014 waarin ik mijn plaats verloor, wil er in 2015 weer helemaal staan. FC Twente is klaar voor de Kuip, daar geloof ik heilig in', klinkt het zelfverzekerd.


vorige pagina


Tweets