Deekman topsportster van de maand


Abbygail Deekman is deze maand topsporters van de maand. Die prijs heeft ze gekregen van Rotterdam Topsport. In een uitgebreid interview op de website laat zij weten wat ze tot nu toe heeft bereikt en wat ze nog wil bereiken.

"Mijn vader heeft mij mee de ring in genomen en vanaf dat moment wist ik dat dit mijn passie is", zegt ze op de website van Rotterdam Topsport. "Elke keer dat ik de ring in stap ben ik weer dankbaar dat ik die dag met mijn vader ben mee geweest want ik geniet er nog steeds dagelijks van. Daarna ben ik zelf door blijven trainen en bleef ik mezelf ontwikkelen onder leiding van Ton Dunk. Ik zit inmiddels in de Nederlandse selectie. Ook heb ik bij Rotterdam Boxing getekend zij ondersteunen mij en behartigen mijn belangen waar ik die nodig heb."

In haar korte carrière wist ze toch al enkele hoogtepunten te behalen. "Mijn mooiste sportmoment is dat ik in korte tijd de Nederlandse titel naar mij toe wist te trekken. Kort daarna werd ik door de bond benaderd en door mij daar te bewijzen en prestaties heb ik nu een plekje weten te veroveren in de Nederlandse selectie."

"Mijn doel is natuurlijk de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Maar we gaan stap voor stap. Eerst proberen een medaille te halen op het EK en WK en daarna kijk ik verder."

vorige pagina


Tweets