Cuco Martina wint met Cura?ao en houdt WK-droom in leven


De voetballers van Curaçao hebben zich in Havana geplaatst voor de volgende kwalificatieronde voor deelname aan het WK in 2018. Het elftal van Patrick Kluivert hield Cuba in de returnwedstrijd op 1-1 en dat was na de eerdere 0-0 voldoende. De wedstrijd in Havana werd lang onderbroken vanwege onweer.

Cuba kwam door een treffer van Yenier Márquez al in de vijfde minuut op voorsprong. Hij verschalkte Vitesse-doelman Eloy Room. Papito Merencia (ADO Den Haag) maakte na ruim een kwartier gelijk. Op slag van rust kwam de thuisploeg met tien man te staan na een rode kaart voor doelman Sandy Sanchez na een wilde charge. Dustley Mulder (ex-RKC Waalwijk) was toen bij de gasten al vervangen door Jeremy de Nooijer, die de afgelopen seizoenen bij Sparta speelde.
De wedstrijd werd in de rust gestaakt vanwege hevig onweer en hevige regenval. De bliksem zou naast de tribune zijn ingeslagen. Na lang oponthoud werd besloten om de wedstrijd toch uit te spelen. Curaçao hield uiteindelijk stand op het doornatte veld.

Curaçao heeft nog een lange weg te gaan als het het WK wil halen. De wedstrijden tegen Cuba waren pas de tweede kwalificatieronde. Pas als de derde, vierde en een eventuele vijfde ronde worden gewonnen, gaat het team van Kluivert naar het WK.


vorige pagina


Tweets