Cuco Martina vertrekt van FC Twente naar Southampton FC


Verdediger Cuco Martina vertrekt naar de Premier League. De speler van FC Twente verruilt de club voor het Engelse Southampton FC van Ronald Koeman. In Engeland tekent hij een meerjarig contract.P4P verzorgde de transfer van Martina naar de Engelse club. Daarmee kwam er een droom van Martina uit. “Natuurlijk ben ik daar erg dankbaar voor en ben ik blij dat we dit samen hebben kunnen realiseren. Voor mij is het wel zo dat ik het in eerste instantie moet laten zien. P4P heeft mij op alle mogelijke manieren geholpen en daar ben ik erg blij mee.”

“Het was voor mij wel verrassend dat deze transfer zo snel is afgerond”, zegt Martina. “Dit is voor mij een hele goede stap. Ik heb kort met Ronald Koeman gesproken over mijn positie in het team en hoe hij dat ziet. Van daaruit hoop ik dat ik veel speelminuten kan maken bij Southampton en dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan, maar dat ligt natuurlijk vooral aan mezelf.”

De deal tussen Southampton en Martina was snel gerealiseerd. “Dit is een goede stap voor hem. De deal hebben we in een week afgerond”, zegt managing director Steve Ebecilio.

Bij Southampton komt Martina enkele Nederlanders tegen. Trainers Ronald Koeman en Erwin Koeman zijn van Nederlandse komaf, terwijl onlangs Maarten Stekelenburg bij de club tekende. Met Southampton gaat Cuco Martina de Europa League in, nadat het team zich daar via de competitie knap voor wist te plaatsen.
Martina startte zijn profcarrière bij RBC Roosendaal. Nadat de club failliet werd verklaard maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk. Daar maakte hij der mate veel indruk dat hij een transfer naar FC Twente afdwong. Bij die club startte hij bij Jong Twente, maar het afgelopen seizoen was hij basisspeler en reserveaanvoerder. Martina wil in Engeland zijn ontwikkeling doorzetten.

“Het is zo dat ik van de bodem vandaan komt. Via RBC kreeg ik een stage bij RKC en verdiende ik daar een contract voor drie jaar. Na twee seizoenen ging ik naar FC Twente en heb daar ook gewoon mijn ding gedaan, waardoor nu deze mooie stap komt. Het is een lange weg geweest, maar daardoor sta ik nu wel waar ik sta.”


vorige pagina


Tweets