Beloning Noor: ?Ze zeiden dat ik geduldig moest zijn?


Opeens gaat het snel met Farshad Noor. De speler verdiende een contract bij Roda JC Kerkrade en weet zich daar direct in de basis te spelen. Noor vertelt over zijn overgang.

Noor liep de afgelopen tijd stage bij Roda JC. Voorafgaand het duel met Heracles Almelo wilde trainer Darije Kalezic de speler per se bij de selectie hebben. De twee kennen elkaar van Jong PSV. “Maar de trainer gaf aan dat ik dit contract echt zelf heb verdiend”, aldus Noor tegen P4P International. “Ze wilden per se dat ik tegen Heracles bij de selectie zat dus het is snel gegaan. Het was afwachten tot alles rond was.”

Het debuut van Noor was direct goed. Hij werd door de critici beoordeeld met een 7. “Het was een goed gebuut. Ik had een moeilijke taak gekregen. Ik moest uitstappen op Mark-Jan Fledderus. Dat kosten veel kracht, maar met de fans achter me kreeg ik toch een extra boost.” Noor speelde een solide wedstrijd. Daar staat hij dan ook bekend om. “Ik moet geen gekke dingen om. Ik moet hard werken. Bij Jong PSV stond ik vaak rechtsback, maar nu sta ik op het middenveld. De trainer vindt dat dat mijn beste positie is. Maar als hij me nodig heeft op elke andere positie dan zal ik er staan. Overigens is het goed dat ik bij PSV als rechtsback ben gezet. Op die manier heb ik veel minuten kunnen maken in de Jupiler League”, zo klinkt het realistisch.

Noor verdiende een contract bij Roda JC, maar kon rekenen op de steun en adviezen van P4P International. De speler is zelf ook erg dankbaar. “Ik kon namelijk ook naar SC Cambuur. Daar zou ik in het tweede elftal trainen en spelen. P4P International heeft mij geadviseerd om nog even te wachten”, zo zegt hij. “Vervolgens kwam de proefperiode bij Roda JC en het blijkt dat ze achteraf de situatie goed hebben ingeschat. Bij Roda JC speel ik in de Eredivisie, terwijl ik eerder naar een club wilde waar ik in het tweede zou spelen. Zij hebben erop gehamerd dat ik geduldig moest blijven. Dat werd uiteindelijk beloond.”


vorige pagina


Tweets