Amar Catic tekent bij P4P International


16-jarig PSV-talent Amar Catic heeft, samen met zijn ouders, een overeenkomst getekend bij P4P International. De jongeling speelt bij PSV onder de 16 en wij zijn blij hem toe te voegen aan ons team.’Amar is een goede speler met een goede mentaliteit. Hij heeft alles om een goede speler te worden, maar zal daar (net als alle andere spelers) wel hard voor moeten werken’, aldus Edson Pina e Silva van P4P International.

Catic houdt van sporten en dat heeft hij dan ook te danken aan het thuisland van zijn ouders. Als hij op vakantie is in het land van zijn ouders merkt hij dat dan ook maar al te goed. ‘Iedereen sport daar op straat. Basketbal, voetbal, het maakt niet uit. Ze spelen daar alle sporten. Als ik daar ben dan voetbal ik natuurlijk ook erg graag mee. Ik zit bij PSV in de jeugd en iedereen kent de ploeg daar van FIFA!’, aldus de aanvaller.

Catic voetbalt vanaf zijn vijfde levensjaar al. Zijn vader wilde hem zo snel mogelijk op voetbal hebben, zodat hij snel vrienden zou maken. Eigenlijk mocht hij pas vanaf zijn zesde spelen, maar omdat hij net nieuw in het dorpje Kaatsheuvel kwam, mocht hij sneller aansluiten. Vanaf daar ging het hard met Catic.

Bij PSV werkt hij met samen met zijn trainer Kristof Aelbrecht. En daar is Catic heel erg blij mee. ‘Hij laat hem vrij voetballen, maar is ook heel streng als het moet’, zo zegt vader Catic. ‘Dat is goed voor hem. Aelbrecht pakt hem op de juiste momenten aan. Daar wordt hij een betere speler van, hij is daarin erg duidelijk.’

Ook als hij zelf niet aan het voetballen is, is Amar met voetballen bezig. Hij kijkt regelmatig wedstrijden, maar voor één ploeg gaat hij altijd goed zitten. ‘Er is maar van één buitenlandse club waar ik alle wedstrijden van kijk en dat is PSG’, zegt Catic junior. ‘En dan kijk ik natuurlijk naar Zlatan. Hij is echt goed.’
vorige pagina


Tweets