5 Eredivisie-duels officieel uitgesteld


Kyle Ebecilio en Ron Janzen komen dit weekend niet in actie namens FC Twente en SC Cambuur. De twee ploegen zien dat het duel wordt verplaatst. Twente moest tegen FC Groningen, Cambuur tegen PEC Zwolle. Vanwege de stakingen bij de politie worden de duels op een later tijdstip gespeeld.
 
De voetbalbond laat in een statement weten te balen van de ontwikkelingen. "De KNVB had voor de stadionbezoekers, clubs en alle anderen die uitkeken naar de start van het nieuwe voetbalseizoen liever gezien dat de wedstrijden gewoon aankomend weekeinde door konden gaan. De nieuwe data zijn echter het best mogelijke alternatief", zo klinkt de boodschap vanuit Zeist.

"De KNVB bedankt alle burgemeesters en clubs voor hun oplossingsgerichte houding en heeft er waardering voor dat de wedstrijden in Kerkrade, Alkmaar en Tilburg ondanks de politieacties doorgaan", zo luidt het vervolg van het statement. "Tegelijkertijd respecteert de KNVB het besluit van de overige gemeenten en hoopt dat de supporters dat gegeven de omstandigheden ook doen."

De volledige eerste speelronde:

Zaterdag 8 augustus
19.45 uur: Roda JC – Heracles Almelo
20.45 uur: Feyenoord – FC Utrecht

Zondag 9 augustus
12.30 uur: AZ – Ajax
16.45 uur: Willem II – Vitesse

Dinsdag 11 augustus
18.30 uur: ADO Den Haag – PSV
20.45 uur: sc Heerenveen – De Graafschap

Woensdag 12 augustus
18.30 uur: FC Groningen – FC Twente
19.45 uur: PEC Zwolle – SC Cambuur
20.45 uur: NEC – Excelsior


vorige pagina


Tweets